sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Suut makiaks..


Vadelma-Valkosuklaa Marenkitorttu
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
3munan keltuaista
175g voita
0,5 dl vettä

Marenki
4 valkuaista
1,25dl sokeria

Päälle
Jäisiä vadelmia200g
Valkosuklaata puoli levyä
Flora vispi kuohukermaa 1prk

Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää voi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä marenki pohjan päälle. Paista uunissa 200asteessa noin puoli tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei marenki pala.
  
Anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma ja rouhi valkosuklaa reilun kokoiseksi rouheeksi. Ripottele kakun päälle ensin vadelmat, sitte valkosuklaa ja lopuksi hieman sokerilla maustettu kerma. Älä mausta liikaa, koska marenki itsessään on niin makea. Ja kyllä maistuu :)

Ei kommentteja: