torstai 12. toukokuuta 2011

KESÄ !Kesä on viimeinkin rantautunut tänne tuuliseen Tornioon! Jippii. Viimeiset jäätkin ovat kadonneet tämän päivän aikana rannastamme,koskahan sitä uskaltaisin suunnitella talviturkin riisumista..Tänään töiden jälkeen kävin puutarhassa hakemassa lempi kukkiani, eli ruusuja. Valkoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Ihania, vielä kun onnistuisi pitämään ne hengissä. Nuo puutarhurin hommat ovat vielä hieman opettelussa. Sen jouduin tänäänkin toteamaan, kun ruusuja laatikoihin istutin. Tietenkin taas oli kauhea kiire ja hoppu ja en todellakaan taaskaan lukenut "käyttöohjeita". Joten irrotin ruusuista muovi purkit, täytin astiat mullalla ja vielä heitin laatikkoon sekaan, jotain ruusu ravinnetta ja avot tulos oli kaunis.. Kunnes aloin seku lukemaan purkkien kylkiä, muuten ihan hyvä suoritus, mutta multa jonka olin ostanut oli kasvimaa multaa ja ravinne olisi pitänyt sekoittaa veteen ja käyttää kerran viikossa. Joten eikun purkamaan! Uutta multaa en jaksanut lähteä enää hakemaan,joten jos ei tuossa mullassa kasva niin ei sitten. No ensi kerralla ehkä jo onnistuu :)


Terassin kalusteet olen ostanut ikeasta ja pöytätarjottin löysin Citymarketista. Tuolien väristä en ole vielä päättänyt, hmm tykkäänkö vai en. Toisaalta ihan piristävä tuo vihreä, mutta taas varmaan todella nätit olisivat myös valkoisina.
 Halpa hallin keikalta tarttui mukaan mm. ihania ruusuisia pelti purkkeja, joita suunnittelin laittavani Iida-Olivian leikkimökkiin. Mutta kummasti purkit ovat löytäneet paikkansa jostain muualta. Jos niitä lainailen siihen asti, että mökki on valmis.  Myös sisätiloihin on eksinyt muutama valkoinen ruukkuruusu. Iso puinen valkoinen tarjotin löytyi tamppiksesta, ehkä siihen jotain pikku tuunailua vielä kaipaisi.Tarjottimen päällä oleva wood boxi on  myös halpa hallista. Yllättävän mukavia löytöjä!


Ompelukone on taas nostettu esille ja se onkin surrannut harvasen ilta. Kangas läjä on euro kankaasta siitä pitäisi syntyä tilkkutäkki päiväpeitto uuteen makuuhuoneeseemme ja kodinhoitohuoneen verhot. Itsekkin olen yllättynyt  väreistä. Yleensä kaikki on valkoista tai korkeintaan beigeä, mutta nyt on sinistä, TUMMAN ruskeaa jne. Aika erikoista, saa nähdä millainen on lopputulos.


Kaikki kankaat eivät onneksi ole vain kankaspinoina pussissa, vaan jotain valmistakin on saatu aikaan. Alla Iida-Olivian leikkimökin tekstiilejä, pikkutyynyjä ja verhot.


Vappuna herkuteltiin grilli ruualla ja punaviinillä, nam. Lisäksi jälkkärinä oli mansikkainen marenkikakku. Idean sain ystävältäni. Tämä "kakku" on erittäin helppo ja vielä hyväkin ja sopii jotenkin todella hyvin kesään.  Kakku on siis valmistettu kaupan valmis marenki pohjista (2kpl) väliin on vatkattu kermaa, maitorahkaa ja tuoreita mansikoita ja  sama setti päälle :)

Ei kommentteja: