maanantai 2. toukokuuta 2011

Pääsiäinen lusittu ja vappuun valmistaudutaan..Takana on siis IHANA ja RENTOUTTAVA  pääsiäisloma, jonka vietimme ihan vain kotona!Paljon saatiin aikaan, mutta paljon on vielä tekemättä!  Ennen kun saan tämän tekstin postattua taitaa olla jo se vappukin lusittu:) Eli rentouttava ja aurinkoinen pääsiäinen on muisto vain!

                        Yksi pääsiäisloman aikaansaannoksista on ihana kirppis löytöni, joka on viimeinkin saanut maalia pintaa. Vielä paikoillaan on alkuperäiset päälliset, mutta mahdollisesti joskus verhoilen tuolin uudelleen, vielä se ainakin miellyttää. Miehini oli tosiaan maalannut tuolin kiiltävällä maalilla, josta olin aluksi hieman shokissa. Mutta pikku hiljaa silmä on alkanut tottua siihen, tarkoitus olisi kuitenkin sille vähän hiekkapaperi näyttää.

Pääsiäisenä meillä tarjoiltiin suklaa kakkua, jossa täytteenä oli persikkaista-valkosuklaa kermavaahtoa ja banaaneja-limerahkaa. Nam hyvää oli. Kakkupohjan ohje on kinuskikissan blogista ja käytän sitä kyllä paljon. Ja joka kerta se on miellyttänyt, pohjana siis oli mehevä suklaa kakkupohja.


Lisäksi pääsiäisenä meitä hellittiin mitä parhaimmilla keleillä! Ja päiväkahvitkin tarkeni jo nauttia pihalla! Vaikkakin meidän pihan maisema ei tällä hetkellä ole mikään kaunein. Rapaa ja lumen alta paljastuneita rakennusjätteitä koko piha täynnä! No mutta onneksi aurinko häikäisi niin silmiin, ettei paljon maisemia tarvinnut katsella:) Vatsan täytettä saimme täytetyistä tuulihatuista, kinkkurullista ja "hedelmäisestä baileys-kupeista". Todella näppärä piknic jälkkäri tuo viimeinen!  Eli ihan vaan baileys-juusto kakkua ja hedelmiä päälle.


Hyvien kelien innostama aloitimme terassin kaiteiden nikkaroimisen! Kyllähän niitä  on jo odotettukkin, ehkäpä nuo nurkka-ja ikkunanpieli laudatkin saisi vielä tälle kesälle. Terassin kaide malliksi valitsimme ruksikaiteet, mutta halusin ehdottomasti leveät pylväät/pilarit. Pientä napinaa pilareiden koosta ja löytämisestä tuli, mutta onneksi pidin pintani, nimittäin nyt näyttää hyvältä:) Ja ei tarvinut tolppiakaan etsiskellä, kun ne tehtiin itse.


Kaiteet ovat vielä hieman keskeneräiset, tolppien päältä puuttuu vielä "hatut" ja vielä kaiteisiin tulee ns. käsikaiteet.  Alla tosiaan kuva lähtö tilanteesta. Että hieman on muutosta tapahtunut:) Kaikkien peruskorjausten lisäksi olemme myös laajentaneet taloa. Kuvia koko talosta tulee sitten kun ikkunanpieli laudat on saatu paikoilleen:) En tiedä,mikä mielenhäiriö meitä on silloin 3-vuotta sitten vaivannut, kun tuollaisen rotiskon ostimme! Varsinkin näin jälkikäteen kun kuvia katselee. Totuushan on se, että tontin takia tämä paikka ostettiin ja meillä ei oikeastaan ollut muita mahdollisuuksia kuin peruskorjata talo. Nimittäin nykyisten  rakennus määräysten mukaan, ei taloa saisi rakentaan näin lähelle vesirajaa. Eli pakon sanelemana on tämä tupa rakennettu:)Vielä kuva kaiteista joita jäljiteltiin, eli vielä on hieman kesken. Vielä kun  saunankin terassi saisi joskus samanlaiset! Tosiaan teksti oli tarkoitus postata enne vappua, mutta tuonne tallennuksiin teksti vaan unohtui. Pahoittelen:) Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Toivottavasti kesäkelit yltävät joskus vielä tänne pohjoiseenkin!
Ei kommentteja: